Sängyt varaa mistä valita

Hyvät yöunet ovat terveyden ja hyvinvoinnin perusta, joten sänky ja patja valinta ei ole pelkkä huonekaluhankinta tai kuin muut tuotteet, vaan merkittävä päätös, joka vaikuttaa päivittäin – tai joka päivän päätteeksi . Sopivan sängyn valitseminen on kuin sijoitus itseesi – se mukautuu elämäntyyliisi ja tukee hyvinvointiasi yö toisensa jälkeen. Esittelemme eri valikoiman sänkyjä, kuten jenkkisängyt, moottorisängyt, kaappisängyt ja laverisängyt sekä niiden soveltuvuutta erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin.

Jenkkisänky: Ylellisyyttä makuuhuoneeseen

Jenkkisängyt, nuo makuuhuoneen kuninkaat, ovat suosittu valinta niille, jotka etsivät ylimääräistä mukavuutta ja tukea. Sänkytyyppi sisältää kaksi osaa: tukevan alarungon ja pehmeän patjan, jotka yhdessä muodostavat nukkujan unenlaadun. Jenkkisänky on kuin pehmeä syleily, joka tarjoaa erinomaisen tuen koko keholle, auttaen näin lievittämään selkävaivoja ja parantamaan unen laatua. Valittavana on useita kokoja, ja löydät yleisimmät koot 160×200 cm ja 120 cm x 200 cm monesta paikasta.

Tutustu saatavilla oleviin jenkkisänkyihin

Kaappisängyt: Tilaa säästävä ratkaisu

Kaappisänky on älykäs valinta pieneen tilaan yhdistäen mukavuuden ja monikäyttöisyyden. Päiväsaikaan tämä sänky kääntyy seinää vasten piiloon, vapauttaen arvokasta lattiapinta-alaa päiväkäyttöön. Loistava ratkaisu esimerkiksi kaupunkiasuntoon tai yksiöön, joissa jokainen neliömetri on kullanarvoinen. Kaappisänky mahdollistaa tilan muuntautumisen hetkessä, esimerkiksi työtilasta vierashuoneeksi, tarjoten näin joustavuutta ja tehokkuutta kodin järjestelyihin.

Laverisängyt: Klassinen ja monipuolinen valinta

Laverisänky on tyylikkyyden ja minimalistisen suunnittelun perikuva, sopien erinomaisesti moderneihin sisustustyyleihin. Sen matala profiili ja selkeät linjat tuovat huoneeseen ilmavuutta ja avaruuden tuntua. Monikäyttöisyys on laverisängyn valtti: se toimii päivävuoteena, vierasvuoteena ja tarjoaa usein myös integroitua säilytystilaa sängynaluslaatikoissa. Tämä tekee siitä käytännöllisen vaihtoehdon niin pienten kuin suurtenkin tilojen sisustamiseen.

Mikä on Moottorisänky?

Moottorisänky koostuu säädettävästä sänkypohjasta, jota voidaan ohjata sähkömoottorien avulla. Käyttäjä voi säätää sängyn pää- ja jalkopäätä itselleen sopivaan asentoon nappia painamalla, mikä mahdollistaa esimerkiksi lukemisen, television katselun tai vain rentoutumisen makuuasennossa. Moottorisänky tarjoaa myös terapeuttisia hyötyjä, kuten paremman verenkierron ja helpotusta selkä- tai nivelsärkyihin.

Huomioitavat Seikat ennen Moottorisängyn Hankintaa

 • Sopiva Patja: Moottorisängyn patjan on oltava joustava ja kestävä, jotta se voi taipua sängyn säädettävien osien mukana ilman, että kärsii vaurioista. Memory foam – ja lateksipatjat ovat suosittuja vaihtoehtoja, sillä ne mukautuvat hyvin sängyn liikkeisiin.
 • Koko ja Mitat: Varmista, että valitsemasi moottorisänky mahtuu makuuhuoneeseesi. Moottorisänkyjä saa yhden ja kahden hengen malleina, mutta ne voivat olla suurempia kuin perinteiset sängyt.
 • Ominaisuudet ja Lisävarusteet: Joissakin malleissa on erilaisia lisäominaisuuksia, esimerkiksi hierontatoiminto, lämmitys tai muistipaikat lempiasennoillesi. Valitse ominaisuudet, jotka vastaavat parhaiten tarpeitasi.
 • Budjetti: Moottorisängyt ovat yleensä kalliimpia kuin perinteiset sängyt, mutta ne ovat pitkän aikavälin investointi terveyteesi ja mukavuuteesi. Aseta budjetti, mutta ole valmis investoimaan laatuun ja kestävyyteen.
 • Kokeilu ja Takuu: Koska moottorisänky on merkittävä investointi, kannattaa kokeilla eri malleja liikkeessä ja tarkistaa takuuehdot. Varmista, että saat kattavan takuun, joka suojaa investointiasi.

Moottorisängyn Käytännöllisyys

Moottorisängyt tarjoavat mukautuvuutta ja käytännöllisyyttä, jotka tekevät niistä ihanteellisen valinnan monenlaisille käyttäjille. Ne ovat erityisen hyödyllisiä iäkkäille tai liikkuvuusrajoitteisille henkilöille, sillä säädettävyys auttaa vähentämään paineita ja helpottamaan nousua sängystä. Lisäksi säädettävä sänky voi parantaa unen laatua ja vähentää unihäiriöitä, kuten kuorsausta, tarjoamalla optimaalisen asennon nukkumiseen.

Meiltä löytyy moottorisängyt:

Lisävarusteet mukavuuteen ja käytännöllisyyteen

Sängynaluslaatikot ovat ihanteellinen tapa lisätä säilytystilaa makuuhuoneessa. Tarjoten piilotettua, mutta helposti saavutettavaa tilaa esimerkiksi vuodevaatteille tai sesonkivaatteille. Sänkyverhot puolestaan toimivat esiin vedettynä tilan jakajana sekä yksityisyyden antajana ja voivat muuttaa minkä tahansa sängyn kutsuvaksi.

Sängyn koot ja niiden merkitys

Valittaessa sänkyä, on aina olennaista miettiä sängyn kokoa ja sen sopivuutta huoneeseen. Koot vaihtelevat yhden hengen 90×200 cm sängyistä leveämpiin 120×200 cm ja 160×200 cm sänkyihin, jotka tarjoavat runsaasti tilaa ja mukavuutta. Makuuhuoneen kokonaisuutta ja käyttäjien määrää ajatellen on tärkeää valita sänky, joka sopii tilan kanssa ja tukee nukkujien tarpeita.

Mitkä tuotteet ovat suosituimpia kategoriassa -Sängyt?

Sänkymarkkinoiden suosituimmat tuotteet vaihtelevat vuosittain, mutta tietyt sänkytyypit ja mallit ovat jatkuvasti kysyttyjä. Tässä on yleiskatsaus suosituimmista sänkytyypeistä Suomessa:

 • Jenkkisängyt: Nämä ovat suosittuja niiden mukavuuden ja tukevuuden vuoksi. Jenkkisängyt koostuvat yleensä kahdesta kerroksesta: runkopatjasta ja päälle asetettavasta joustinpatjasta, ja niiden päällä on vielä petauspatja.
 • Moottorisängyt: Erityisesti erityistä mukavuutta hakevien keskuudessa suosittuja. Moottorisängyt mahdollistavat sängyn asennon säätämisen nappia painamalla, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat enemmän sängyltä.
 • Kontinentaalisängyt: Nämä tarjoavat samankaltaisen rakenteen kuin jenkkisängyt mutta usein vielä suuremmalla korostuksella ylellisyydessä ja designissa. Ne ovat suosittuja niiden elegantin ulkonäön ja erinomaisen mukavuuden vuoksi.
 • Parvisängyt ja kerrossängyt: Erityisesti lapsiperheissä suosittuja, nämä sängyt auttavat löytämään tilaa säästäviä nukkumisratkaisuja lapsille.
 • Runkosängyt: Nämä ovat yksinkertaisia ja edullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat monenlaisiin makuuhuoneisiin ja sisustustyyleihin. Ne ovat kestäviä ja niitä on saatavilla monissa eri koko- ja materiaalivaihtoehdoissa.
 • Säädettävät sängyt: Vaikka ne muistuttavat moottorisänkyjä, säädettävät sängyt tarjoavat manuaalisia vaihtoehtoja sängyn pää- ja jalkopään nostamiseen, mikä tekee niistä kevyempiä ilman sähkömoottorin tarvetta.

Sijoitus hyvinvointiin eli hyvä ja mukava sänky

Oikean sängyn ja patjan valitseminen on investointi, joka vaikuttaa vuosien ajan. Olipa valintasi ylellinen jenkkisänky, tilaa säästävä kaappisänky tai monipuolinen moottorisänky, on tärkeää kokeilla ja tutkia eri vaihtoehdot.

Huonosti nukuttu yö voi vaikuttaa paitsi mielialaan myös päiväsi tuottavuuteen. Sen sijaan, että kokeilisit ratkaista unettomuutta tai muita unihäiriöitä muilla tavoilla, kannattaa ensin arvioida nukkumisympäristöäsi. Hyvä sänky voi ratkaista monia näistä ongelmista luonnollisemmin ja ehkäistä niiden uusiutumista tulevaisuudessa.

Voit vielä varmistua, että lopullinen valintasi tukee parhaiten juuri sinun nukkumistarpeitasi. Valitse viisaasti ja muista, että hyvä sänky palvelee sinua vuosia. Jokainen yö uudessa sängyssä on askel kohti huomista.